شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک بررسی بین‌المللی نشان می‌دهد غذاهایی که می‌خوریم باعث مرگ زودرس ۱۱ میلیون نفر از ما در هرسال می‌شود.

nutrition

به گزارش بی‌بی‌سی یافته‌های تحلیل‌گران در مقاله‌ای که در ژورنال لنست منتشر شده‌ است، نشان می‌دهد که رژیم غذایی روزانه می‌تواند تأثیر مرگبار بیشتری از سیگار کشیدن داشته باشد و اکنون در یک‌پنجم مرگ‌های زودرس در سراسر جهان دخیل است.

نمک چه در نان و چه در سس سویا و چه در غذاهای فراوری‌شده بیشترین کاهش در طول عمر را ایجاد می‌کند.

پژوهشگران می‌گویند این بررسی درباره چاقی نیست، بلکه درباره رژیم‌های غذایی «بی‌کیفیتی» است که به قلب آسیب می‌زنند و سرطان ایجاد می‌کنند.

«بررسی جهانی بار بیماری» معتبرترین ارزیابی درباره علت مرگ افراد در هر کشور جهان است.

در این آخرین تجزیه‌وتحلیل دراین‌باره پژوهشگران از تخمین‌ها از عادات غذا خوردن مردم کشورها برای تعیین اینکه رژیم غذایی در چه حدی بر کوتاه شدن عمر تأثیر دارد، استفاده کردند.

تأثیر رژیم‌های غذایی خطرناک شامل این موارد می‌شوند:

۱- مقدار بسیار زیاد نمک - عامل سه میلیون مرگ زودرس است.

۲- مقدار بسیار کم غلات کامل یا سبوس‌دار- با سه میلیون مرگ زودرس ارتباط دارد.

۳- مصرف بسیار کم میوه- در دو میلیون مرگ زودرس دخیل است.

میزان کم مغزهای خوراکی و تخمه‌ها، سبزی‌ها، اسیدهای چرب امگا- ۳ به‌دست‌آمده از غذاهای دریایی و فیبرهای خوراکی سایر عوامل کاهنده طول عمر بودند.

پروفسور کریستوفر موری، رئیس انستیتوی سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن دراین‌باره گفت:‌ » ما دریافتیم که رژیم غذایی یکی از غالب‌ترین عوامل مؤثر بر سلامت در سراسر جهان است و تأثیری بسیار عمیق دارد.»

از حدود ۱۱ میلیون مورد مرگ مربوط به رژیم غذایی حدود ۱۰ میلیون مورد ناشی از بیماری قلبی-عروقی است و به همین علت است که مصرف نمک چنین مشکل عمده‌ای است.

نمک همچنین می‌تواند اثر مستقیمی بر قلب و رگ‌های خونی داشته باشد و هنگامی‌که قلب به‌درستی کار نمی‌کند، به نارسایی قلبی منجر شود.

غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌های اثر مخالفی دارند- این مواد غذایی «محافظت‌کننده از قلب» هستند و خطر مشکلات قلبی را کاهش می‌دهند.

سرطان و دیابت نوع ۲ عامل بقیه مرگ‌های مربوط به رژیم غذایی هستند.

هیچ کشور ازلحاظ رژیم غذایی کامل نیست و هر کشوری بر بخشی از رژیم غذایی سالم بیش از بخش‌های دیگر تأکید دارد.

کشورهای حوزه مدیترانه به‌خصوص فرانسه و اسپانیا کمترین شما مرگ‌های مربوط به رژیم غذایی در جهان را دارند.

کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا و آسیای میانه در مقابل بیشترین مرگ‌های مرتبط با رژیم غذایی را دارند.

ژاپن و چین از این لحاظ در دو قطب مخالف قرار می‌گیرند که مربوط به تغییر عادات مردمشان در مصرف نمک است.

چینی‌ها مقدار زیادی نمک را با سس سویا و سایر سس‌های شور که بخشی اصلی از آشپزی این کشور است، مصرف می‌کنند. درعین‌حال، رواج مصرف غذاهای آماده و فراوری‌شده باعث وارد شدن میزان بیشتری از نمک به رژیم غذایی‌شان شده است. چین بیشترین میزان مرگ مربوط به نمک را در میان کشورها دارد.

در مقابل به گفته پروفسور موری مورد ژاپن بسیار جالب است. او می‌گوید: «تا همین ۳۰ تا ۴۰ سال پیش ژاپنی‌ها مانند چینی‌های امروز مقدار بسیاری نمک مصرف می‌کردند. امروزه گرچه نمک هنوز مشکل شماره یک آن‌ها است، اما میزان مصرف آن به‌طور عمده‌ای کاهش یافته است. رژیم غذایی ژاپنی‌ها امروزه حاوی مقدار بیشتری از بسیاری از چیزهایی مانند سبزی و میوه‌ها است که باعث حفاظت در برابر بیماری قلبی می‌شوند.»

کد خبر 437050

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha